Zeer geslaagd bevrijdingsconcert

Het publiek heeft zaterdag 17 oktober mogen genieten van een zeer geslaagd bevrijdingsconcert in het DOK6 theater. Het concert werd georganiseerd door Fanfare St. Cecilia met medewerking van Gé Reinders, het Maasbrees Mannenkoor en de Andrews Sisters, waarbij de muzikale leiding in handen was van dirigent Guus Dohmen. Diverse bekende nummers passeerden de revue waarbij er een goede mix plaatsvond van de diverse uit te voeren werken. Het concert werd geopend met de welbekende Ouverture 1812 door Fanfare St. Cecilia. Verder begeleidde de fanfare de andere artiesten. Het Maasbrees Mannenkoor bracht onder andere ‘Het Slavenkoor’, ‘Het Soldatenkoor’, ‘Ouverture Rule Brittannia’ en ‘Ode an die Freude’ ten gehore. Gé Reinders vertolkte een aantal zelfgeschreven nummers in het dialect. De Andrews Sisters brachten een geweldige medley ten gehore van diverse bekende nummers. Het publiek was muisstil toen ‘Vaderland’ van Frank Boeijen door 1 van de Andrews Sisters werd gezongen. De muzikale avond werd gezamenlijk afgesloten met ‘We’ll meet again’ wat tijdens de tweede wereldoorlog werd gezongen bij het vertrek van soldaten naar het front, waarna een staande ovatie met een daverend applaus van het publiek volgde.