Young Musicians Spread Their Wings

Jeugdorkest Peel en Maas treedt op met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

Dinsdag 1 november vindt het evenement ‘Young Musicians Spread Their Wings’ plaats op vliegbasis Eindhoven. ‘Young Musicians Spread Their Wings (YMSTW)’, een initiatief van de Koninklijke Luchtmacht is speciaal gericht op jonge muzikanten van diverse fanfare-en harmonieverenigingen uit de regio Noord-Limburg en Zuid-Oost-Brabant.
De bedoeling van het evenement is dat het geheel zowel een educatief als een ontspannend karakter krijgt. Een ochtend en middag lang workshops door de professionals van de Luchtmacht met afsluitend een PROMS-achtig concert samen met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. En dit alles op de militaire Luchtmachtbasis in Eindhoven in het teken van ‘Culturele Educatie’ en een ‘kijkje in de keuken van de Koninklijke Luchtmacht’. De muzikale leiding van dit evenement is in handen van dirigent Maarten Rijs.

Het jeugdorkest Peel en Maas, bestaande uit ruim 40 muzikanten, onder leiding van Maarten Rijs neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan YMSTW. Het is hiervoor al een aantal maanden flink aan het repeteren. Ook heeft het orkest samen met muziekverenigingen uit de regio alsmede Eindhoven en Veldhoven al 2 gezamenlijke repetities gehad.

Zondag 30 oktober vindt de 3e gezamenlijke repetitie plaats. Deze repetitie is opengesteld voor publiek en zal plaatsvinden bij Dorpscentrum ‘Kerkeböske’, Aan de Koeberg 3 in Helden. Het is uiteraard een repetitie, niet te verwarren met een concert, maar toch zeker de moeite waard om te komen luisteren. Wil je weten hoe het klinkt, hoe het uitziet en hoe cool het is als bijna 200 enthousiaste muzikanten olv 1 dirigent samen de puntjes op de i zetten voor YMSTW? Loop dan tussen 13.00 uur en 16.00 uur binnen bij het Kerkeböske in Helden. Onder het genot van een kop koffie en versgebakken wafel is het heerlijk genieten van zoveel muzikaal talent. De opbrengst van de wafels komt ten goede aan Jeugdorkesten Peel en Maas.

logo-ymstw-2016