Young Musicians Spread Their Wings (YMSTW)

“Young Musicians Spread Their Wings” is een muzikaal spektakel speciaal voor jonge muzikanten. Naast diverse muziekworkshops krijgen zij de kans samen met professionele artiesten en leden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht een optreden te verzorgen.

Dit jaar vindt Young Musicians Spread Their Wings plaats op donderdag 26 maart op de Luchtmachtbasis Eindhoven. Met maar liefst 256 aanmeldingen voor dit jaar wordt dit wederom een uniek gebeuren.

Het jeugdorkest Peel en Maas staat onder leiding van Maarten Rijs. Hij is initiatiefnemer van dit project wat dit jaar al voor de 9e keer plaats vindt. Maar liefst bijna 30 voornamelijk jonge muzikanten van onze vereniging maken deel uit van het jeugdorkest Peel en Maas. Samen met muzikanten uit Panningen en Kessel nemen zij deel aan dit project. Ook muzikanten van diverse muziekverenigingen uit de regio alsmede een aantal verenigingen uit Eindhoven en Veldhoven nemen deel.

Zondag 18 januari vond de 1e gezamenlijke repetitie in het Kerkeböske in Helden plaats. Niet alle aangemelde muzikanten waren aanwezig maar er werd toch maar gerepeteerd met een royale 220 muzikanten. Een geweldige ervaring voor allen.
Op zondag 8 februari en 22 maart vind er nog gezamenlijke repetitie plaats in het Kerkeböske.

Voor een korte impressie van de 1e gezamenlijke repetitie zie het filmpje.