Young Musicians Spread Their Wings, een unieke ervaring

Maar liefst 80, voornamelijk jeugdige muzikanten uit Peel en Maas, hebben donderdag 26 maart op vliegbasis Eindhoven aan het evenement Young Musicians Spread Their Wings (YMSTW) deelgenomen. Het is een uniek muzikaal evenement waarbij bijna 300 muzikanten met verschillende niveaus van diverse muziekverenigingen uit de regio Noord-Limburg / Zuidoost –Brabant samen musiceren olv dirigent Maarten Rijs. Het betreft zowel muzikanten met bijna een A diploma, als muzikanten met een B, C of D diploma te samen met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Dit maakt het evenement zo uniek. Ieder kan op zijn eigen niveau deelnemen.

Dit jaar nam het Jeugdorkest Peel en Maas olv Maarten Rijs voor de eerste keer deel aan YMSTW. Het orkest bestaat uit 50 muzikanten maar voor deze gelegenheid hebben zich nog een 30 tal muzikanten uit Peel en Maas aangesloten. Samen met de muzikanten van de Luchtmacht Kapel hebben ze ’s morgens workshops gehad per instrumentgroep. ’s Middags hebben ze met z’n allen samen een spetterend concert gegeven voor genodigden op vliegbasis Eindhoven. Er werd een breed arrangement ten gehore gebracht, Airpower, Dance the night away, The eve of the war, Face the crowd en Les yeux noirs zijn zo een paar voorbeelden. Door het geheel van muziek, artiesten en de lichtshow was het publiek razend enthousiast.

Zie de facebookpagina van Jeugdorkesten Peel en Maas : https://www.facebook.com/JeugdorkestenPeelenMaas voor een foto impressie van het evenement zelf en het filmpje van omroep P&M van een gezamenlijke repetitie bij het Kerkeböske.

Jeugd, ouders en belangstellenden die graag eens een kijkje willen komen nemen tijdens een repetitie zijn van harte welkom. De deur staat open. Op zondag wordt er van 10.00 uur tot 12.00 uur bij het Kerkeböske gerepeteerd. Eerst het leerlingenorkest en vervolgens het jeugdorkest.