Succesvol solistenconcoursseizoen

Dit seizoen hebben diverse muzikanten van onze vereniging deelgenomen aan verschillende LBM solistenconcoursen. Er werden diverse bekers in de wacht gesleept.

2 april: Huub Urlings solistenconcours plaats in Buchten
Elke Dautzenberg kwam uit in de 4e divisie. Op sopraan sax behaalde ze 83,5 punt voor de solo Andante et Mazurka. Zij werd hiermee 7e in haar divisie.
Pim Dautzenberg op alt sax behaalde in de 3e divisie 87 punten voor zijn vertolking van Papillon. Hij werd hiermee 2e in zijn divisie.
Ivar Kassteen haalde in de 1e divisie maar liefst 91 punten voor zijn solo Trombone Concerto op Trombone. Hij werd hiermee 4e in zijn divisie.

9 april: 38e Elsene Solisten Toernooi in Nieuwstadt
Voor Ricky Marcelissen en Dave Janssen was het het allereerste solistenconcours. Ricky op alt sax kwam uit in de jeugddivsie. Zij behaalde met haar solo 81 punten. Dave op trombone behaalde in de 5e divisie 80 punten. In de 4e divisie speelden 3 dames op saxofoon. Allereerst was het de beurt aan Janne Marcelissen. Zij behaalde 82 punten voor haar solo. Elke Dautzenberg behaalde maar liefst 86 punten en Freke van Will behaalde 80 punten. Elke werd met haar punten aantal 2e in de 4e divisie. Pim Dautzenberg op alt sax werd met 87 punten winnaar van de 3e divisie. Ivar Kassteen op trombone kwam uit in de 1e divisie. Met zijn solo behaalde hij 88 punten.

23 april: Chris Goossens Solisten Concours in Ohé en Laak
Na een mooi concert in Dok 6 met de Jeugdorkesten Peel en Maas is Freke van Will ’s middags nog naar het zuiden afgereisd voor het Chris Goossens Solisten Concours in Ohé en Laak.
Met haar solo wist ze met 85 punten de derde prijs in de wacht te slepen in de 4e divisie.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie mooie resultaten.

Op zondag 25 juni vindt de finale jonge solisten plaats in Heel. Het is nog even afwachten welke muzikanten zich geplaatst hebben voor deze finale.