Slagwerkgroep maakt zich op voor het NK

Na een succesvol Limburgs Kampioenschap maakt onze slagwerkgroep olv Leon Nevels zich op voor het Nederlands Kampioenschap Concertwedstrijden Slagwerkensembles. Dit vindt plaats op zaterdag 30 januari in Assen. Onze slagwerkgroep treedt op om 13.40 uur. Om 15.40 uur worden de uitslagen bekend gemaakt.

Ze gaan de volgende werken uitvoeren.

Verplicht werk:
“Three short images”
Dit is een compositie van  Vincent Cox en bestaat uit 3 delen. Er zijn voornamelijk melodische instrumenten te horen zoals xylofoon, temple blocks, vibrafoon en klokkenspel. In het eerste deel is een prominente rol weggelegd voor het klokkenspel. In het tweede deel: een wisseling van diverse maatsoorten met diverse solo-elementen voor de fielddrum en de temple blocks. In het derde deel: 12/8-maatsoorten met een blueskarakter, waarbij het klokkenspel het thema van het eerste deel laat terugkomen.

Vrije werken:
“Unitas”
Unitas Aureus is Latijn voor Gouden Eenheid en is geschreven bij gelegenheid van het Gouden jubileum van de Limburgse Bond van Tamboerskorpsen in 2011. In deze compositie zijn alle typische Limburgse elementen verenigd tot een geheel. Het is een 3-delig concertwerk. Het eerste deel is een feestelijke en energieke ouverture waarbij ritmiek en melodie elkaar ondersteunen. In het tweede deel wordt er gebruik gemaakt van een spanningsopbouw en een zangerige melodie, waarop het ongestemd slagwerk een krachtig antwoord geeft. Het derde deel opent met krachtige signalen waarna er een opbouw komt naar het spannende slotdeel. Deze compositie wordt samen uitgevoerd met 7 blazers van het fanfare-orkest (op trompet, sopraan-sax en hoorn).

“Bayport Sketch”
Gecomponeerd door Jared Tozier Spears, die is geboren in 1936 in Chicago. Hij was muziekleraar en componeerde veel muziek voor bands, koren, orkesten en ensembles. Bayport Sketch is één van de meer dan 300 werken van deze componist.

Limburgs kampioen 2015