Slagwerkgroep Fanfare St. Cecilia Helden Limburgs Kampioen!

Zondag 22 november heeft de slagwerkgroep van Fanfare St. Cecilia Helden in Geleen deelgenomen aan de podiumwedstrijden van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.
In de vierde divisie scoorden zij 91 van de 100 te behalen punten; goed voor een 1e prijs met promotie, lof van de jury en de Limburgse kampioenstitel.
Het is de derde maal in de historie van de bijna 70 jaar bestaande slagwerkgroep dat de Limburgse Kampioentitel is binnengehaald; tweemaal gevolgd door een Nederlands kampioenschap.
Ook nu is een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de nationale titelwedstrijd. Of die uitnodiging wordt aangenomen is nog punt van overleg.

De slagwerkers en supporters werden na thuiskomst in Kerkeböske verwelkomd door het damescomité en het personeel van Kerkeböske om de eerste felicitaties in ontvangst te nemen. Om 17.00 uur trad het fanfareorkest aan om de slagwerkers en hun dirigent Leon Nevels een welverdiende serenade te geven. Aansluitend werd Gerrit Sengers gehuldigd in verband met zijn 40-jarig lidmaatschap van de slagwerkgroep van de fanfare en werd hem door de voorzitter het daarbij behorende onderscheiding van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen opgespeld.
Daarna werd er door de slagwerkers, aanhang en supporters nog enkele uurtjes na-gefeest.