Slagwerkgroep fanfare St. Cecilia Nederlands Kampioen.

Zaterdag 30 januari vond in de Nieuwe Kolk in Assen het Nederlands Kampioenschap Concertwedstrijden Slagwerkensembles plaats.

Een bus vol muzikanten, bestuur, familie en muziekliefhebbers vertrok met veel enthousiasme en plezier naar het noorden van het land, gevolgd door een vrachtwagen met instrumentarium voor het kampioenschap.

Om 13.40 was het de beurt aan onze slagwerkgroep olv Leon Nevels om hun werken ten gehore te brengen. Om de spanning weg te nemen werd begonnen met het inspeelwerk: “Bayport Sketch” : Gecomponeerd door Jared Tozier Spears.

Vervolgens bracht de slagwerkgroep hun verplicht werk ten gehore : “Three short images” : Dit is een compositie van  Vincent Cox en bestaat uit 3 delen.

Als afsluiting werd de compositie Unitas uitgevoerd waarbij de slagwerkgroep werd bijgestaan door 7 blazers van het fanfare orkest. Unitas Aureus is Latijn voor Gouden Eenheid en is geschreven bij gelegenheid van het Gouden jubileum van de Limburgse Bond van Tamboerskorpsen in 2011.

Na het optreden was het afwachten geblazen. Was het optreden voldoende om de Nederlandse titel in de wacht te slepen?

Met maar liefst 91,33 punten werden de uitgevoerde werken door de jury beloond. Goed voor de titel Nederlands kampioen.

Het feesten kon beginnen. Bij de bus aangekomen werd iedereen verrast met zelfgemaakte lekkernijen, spontaan aangeboden door meegereisde muziekliefhebbers, waarna er werd geproost in de gezellig versierde bus.

In het Kerkeböske in Helden stonden de soep en broodjes klaar. Het fanfare orkest bracht een serenade aan de kampioenen, vervolgens richtte de voorzitter een woordje aan hun waarna het feesten tot in de kleine uurtjes werd voortgezet.

Allen van harte gefeliciteerd met het Nederlands Kampioenschap.