Populair Zomeravondconcert is viering van jeugdig talent

Op zaterdag 28 mei speelde Fanfare St. Cecilia het Populair Zomeravondconcert in de thuishaven Kerkeböske voor een goed gevuld ‘Dörper plein’. Deze avond stonden veel jonge solisten in de schijnwerpers. Ivar Kassteen(trombone) en Jauke Engels(euphonium) speelden in Georges Bizets Les Pêcheurs de Perles (De Parelvissers) een mooie gevoelige solo. Joeri Mommers liet zijn trompet temperamentvol schitteren tijdens een bijzonder arrangement van Piazolla’s Libertango, en tenor-saxofonist Sven Smeets liet zijn talent de vrije loop in het stuk Concerto van Camille Robert. Het publiek kreeg een gevarieerd programma voorgeschoteld. Het werd meegesleept in de wondere wereld van Tolkiens ‘In de ban van de ring’ door het werk Aragorn van Hardy Mertens, en beleefde met het eveneens mystieke maar subtiele Koit van Heino Eller een ontroerend ochtendgloren. De geslaagde avond werd afgesloten met het muzikale geweld van Ouverture 1812. Bijzondere dank ging uit naar de vier jeugdige solistische talenten die een geweldige prestatie hebben neergezet. Chapeau!