Muzikanten fanfare St. Cecilia in de prijzen.

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) organiseert jaarlijks solistenconcoursen voor jonge muzikanten. De muzikanten kunnen podiumervaring opdoen en krijgen de kans om hun muzikale talenten te tonen. Ze worden daarbij gejureerd door een deskundige jury.
Dit jaar hebben verschillende muzikanten van fanfare St. Cecilia aan diverse concoursen deelgenomen. Van de jeugddivisie tot en met de 1e divisie. Voor de ene muzikant is het de eerste keer en de ander is al een geroutineerd concours ganger.

Zondag 3 mei was echter uniek. Maar liefst 9 muzikanten van fanfare St. Cecilia hebben deelgenomen aan het 36e Lei Extra solistenconcours in Hulsberg. In de jeugddivisie behaalde Freke van Will op alt sax 85 punten, Janne Marcelissen ook op alt sax 86 punten en Elke Dautzenberg op sopraan sax maar liefst 88,5 punt. Elke werd daarmee 3e in de jeugddivisie. Tom en Pim Dautzenberg kwamen uit in de 5e divisie. Tom behaalde hierin 84 punten op xylofoon en Pim behaalde op alt sax 88 punten. Pim werd met zijn 88 punten winnaar van de 5e divisie. Glenn Reijnen behaalde op bugel 86 punten in de 3e divisie. Hij behaalde hiermee de 2e prijs in deze divisie. Ivar Kassteen speelde voor de 1e keer in de 2e divisie. Hij behaalde op trombone een mooi resultaat van 83 punten. Joeri Mommers en Sven Smeets kwamen beide uit in de 1e divisie. Joeri behaalde op trompet 88 punten en Sven behaalde op tenor sax maar liefst 92 punten. Hij behaalde daarmee de 2e plaats in de 1e divisie.

In Hulsberg wordt ook ieder jaar de verenigingsbeker uitgereikt aan de vereniging met het hoogste aantal punten van de drie hoogst genoteerde solisten. Met maar liefst 268,5 punt wisten we de beker voor het 3e jaar op rij mee naar Helden te nemen.

Niet alleen in Hulsberg zijn goede resultaten neergezet. Ook op andere concoursen hebben muzikanten mooie prestaties geleverd. Senna van Breukelen behaalde in Ohe en Laak 83 punten in de jeugddivisie en Jeroen Vermazeren behaalde in Kerkrade 85 punten in de 1e divisie.

Op de foto de concours gangers van Hulsberg : vlnr Ivar, Elke, Tom, Pim, Joeri, Glenn, Janne, en Freke. Op de foto ontbreekt Sven.

20150504_0012 hulsberg klein