Mooie prestaties op solistenconcoursen

De solistenconcoursen zijn weer begonnen, en diverse jeugdleden van ons hebben daaraan meegedaan.

Op zaterdag 2 april kwamen de eerste deelnemers van Helden in actie. In Ohé en Laak werd deelgenomen door Sjors Peeters op trombone en Kyo Tillemans op alt saxofoon. Ze speelden allebei in de jeugddivisie en behaalden allebei 82,5 punt. Een heel mooi resultaat, proficiat!
De dag daarna nam ook Ivar Kassteen deel aan dit concours. Hij kwam voor het eerst uit in de hoogste divisie, en behaalde daar op trombone 85 punten. Ook voor hem een welverdiend proficiat!

Op zondag 10 april stond het solistenconcours in Nieuwstadt op het programma. Hier werd ook door 3 jeugdleden van Helden deelgenomen. Shira Korsten op bugel en Senna van Breukelen op alt saxofoon kwamen beide uit in de jeugddivisie. Senna speelde 83 punten bij elkaar, en Shira 85. Hiermee verdiende zij de beker van de tweede plaats bij de jeugd. Later op de dag speelde Joeri Mommers op trompet in de eerste divisie. Hij behaalde 88 punten. Dit drietal had het hoogste aantal punten van alle deelnemende verenigingen en won dus ook nog de verenigingsbeker. Ook aan deze drie muzikanten: proficiat met jullie mooie prestatie!

Over 2 weken is het concours in Hulsberg, waaraan door maar liefst 9 van onze jeugdleden wordt deelgenomen. Allemaal heel veel succes.

solistenconcours 2016 ohe en laaksolistenconcours 2016 nieuwstadt