Jong en oud samen op de bühne

Zaterdag 2 juli vond in het Kerkeböske de eerste ensemble avond plaats. Voorheen organiseerde de jeugdcommissie van fanfare St. Cecilia jaarlijks een voorspeelmorgen. Leerlingen van de muziekschool lieten dan horen wat ze het afgelopen jaar geleerd hadden.

Dit jaar is voor een vernieuwde opzet gekozen. Leerlingen van Opmaat muziekschool Helden en muzikanten van de fanfare en slagwerkgroep traden in diverse samenstellingen samen op.
Het was genieten. Jong en oud samen op de bühne. Moeder en dochter samen op de sax. De hele hoornsectie was van de partij, waarbij de jongste 16 is en de oudste 76. Een leerling op trompet samen met alle trompettisten van de fanfare. Twee duetten op zwaar koper. De groep blokfluiters die hun eigen presentator bij zich hadden. Een tweetal sax kwartetten. Een duet op trompet. Een duet van een muzikant met zijn leraar. De slagwerkers hadden diverse leuke werken in verschillende samenstellingen. De bugelgroep van de fanfare zorgde voor een verrassend optreden. Zo waren er nog diverse samengestelde groepjes welke zich presenteerden aan het publiek. De sax sectie sloot de avond af met een swingend optreden.

Tussendoor werden nog een drietal muzikanten even in het zonnetje gezet voor hun deelname aan de Limburgse kampioenschappen voor solisten. Een slagwerker behaalde zelfs de titel Nederlands kampioen. Hij vertolkte zijn solo dan ook op marimba aan het publiek.

De leraren werden bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Er was een groot applaus voor alle deelnemers zelf.
Zij hebben op deze avond met hun optredens het publiek weten te laten genieten en boeien.
Een geslaagde avond om met veel plezier op terug te kijken.

[slickr-flickr id=’130371397@N06′ type=”slideshow” captions=”off” size=”large” delay=”5″ search=”sets” set=”72157669907442152″]