Geslaagd concert basisschool De Pas met fanfare

Opmaat Muziekschool, Fanfare St. Cecilia en Basisschool De Pas zijn een bijzondere samenwerking aangegaan. Alle kinderen van de basisschool hebben zes weken lang een half uur muziekles gekregen van muziekdocente Petra Manders. Ter afsluiting van dit project gaven maandag 4 juli 2016 alle leerlingen samen met de fanfare een zeer gevarieerd spetterend concert in het Kerkböske.

Van het klassieke Ode an die Freude tot The Elephant Song uit Disney’s Jungle Book. Het zingen van een medley van popnummers tot het bespelen van een trompet of bugel. Het gebruik van boomwhackers, fietsbellen en echte trommen. Het was genieten voor het publiek wat in grote getale was gekomen.

Een groot woord van dank aan de gemeente die dit project mede mogelijk heeft gemaakt door het verstrekken van een subsidie. In dat kader ook een woord van dank aan de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen (LBM). Wethouder Ronald van Kessel sprak de zaal kort toe en gaf aan dat het o zo belangrijk is dat kinderen al jong in aanraking komen met muziek.