Fanfare St Cecilia 4 Nederlands Kampioenen rijker

Sinds zaterdag 6 oktober is Fanfare St. Cecilia weer 4 Nederlands Kampioenen rijker. In het Akoesticum in Ede vond deze dag het Nederlands Kampioenschap plaats voor blazers, solisten en ensembles. De muzikanten werden beoordeeld door de juryleden Jos van de Braak en Jacques Claessens.
Het duo Janne Marcelissen op alt saxofoon en Elke Dautzenberg op sopraan saxofoon kwam uit in de 3e divisie en werd op piano begeleid door Suzanne Welters. Met hun duet Toi et Moi behaalde ze maar liefst 84 punten en werden hiermee Nederlands Kampioen.
In de 1e divisie behaalde Leanne Vermazeren en Petri Mommers, deel uitmakend van een saxofoonkwartet, maar liefst 88 punten. Ook zij werden hiermee Nederlands Kampioen. Tevens ontvingen zij als kwartet een masterclass om aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam te volgen. Een geweldige uitdaging voor deze kampioenen.
De muzikanten zijn allemaal leerlingen of oud leerlingen van saxofoon docente Joyce Bruysten. Dank aan Joyce voor de muzikale tips, het motiveren en stimuleren en een dikke proficiat aan alle kampioenen.

Een van de voorrondes voor de Limburgse / Nederlandse kampioenschappen 2019 zal worden gehouden op 7 april 2019 in de gemeente Peel en Maas.