Datum/Tijd

13 september 2015, 16:15 - 16:45

Informatie

Districtsfestival in Melick. Slagwerkgroep Fanfare St. Cecilia Helden 2015.

De slagwerkgroep van fanfare St Cecilia brengt vandaag dan ook hun concourswerken ten gehore.

Het betreft een 3 tal werken, waarbij we mogen vermelden dat bij het laatste werk “Unitas Aureus” de slagwerkgroep wordt bijgestaan door een groep blazers van het fanfareorkest.

Bayport Sketch: Het eerste werk wat we ten gehore gaan brengen heet Bayport Sketch en is gecomponeerd door Jared Tozier Spears, die is geboren in 1936 in Chicago. Hij was een muziek leraar en componeerde veel muziek voor bands, koren, orkesten en ensembles. Het werk ‘Bayport Sketch’ heeft Jared Spears gecomponeerd in 1975 en is één van de meer dan 300 stukken die hij heeft gecomponeerd. Veel luisterplezier.

Three Short Images: Het werk Three Short Images is een compositie van Vincent Cox, bestaande uit 3 delen. In dit stuk zijn voornamelijk melodische instrumenten te horen. Zoals de xylofoon, temple blocks, buisklokken, vibrafoon en klokkenspel. In het eerste deel is een prominente rol weggelegd voor het klokkenspel. In het tweede deel is een wisseling van diverse maatsoorten met diverse solo elementen voor de fielddrum en de temple blocks te horen. In het derde deel zijn 12/8 maatsoorten met een blueskarakter te horen waarbij het klokkenspel het thema uit het eerste deel laat terugkomen en zo naar een grandioos slot wordt geleid.

Unitas Aureus: Unitas Aureus is Latijns voor Gouden Eenheid en is geschreven het gouden Jubileum van de Limburgse bond van Tamboerkorpsen wat in 2011 plaats vond. In deze compositie zijn alle typische Limburgse elementen verenigd tot 1 geheel. Het is een 3delig concertwerk wat positiviteit en energie uitstraalt. Het 1e deel is een feestelijke en energieke ouverture waarbij ritmiek en melodie elkaar ondersteunen. In het 2e deel wordt er gebruik gemaakt van een spanningsopbouw en een zangerige melodie. Waarop het ongestemde slagwerk krachtig antwoord geeft. Het 3e deel opent met krachtige signalen waarna er een opbouw komt naar het spannende slotdeel.