Zeer geslaagd Open Peel en Maas Solistenconcours

Zondag 22 april vond voor de allereerste keer het Open Peel en Maas Solistenconcours plaats in Helden.
Het solistenconcours staat onder auspiciën van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en geldt tevens als voorronde voor de “Finale Jonge Solisten”.
Ruim 50 solisten betraden het podium in ’t Centrum van Apollo met een gevarieerd aanbod van instrumenten en niveaus. Ze werden op piano begeleidt door Jens Seebeck. Vele mensen genoten zichtbaar van de diverse optredens.
De juryleden Steven Walker en Frenk Rouschop hadden de taak om de solisten te beoordelen op hun uitvoering.
Voor sommige muzikanten was het de allereerste keer dat ze aan een concours deelnamen. Zij kwamen uit in de introductie divisie en kregen van de jury een advies voor een volgende deelname aan een concours. Als aandenken kregen zij allen een medaille uitgereikt.

De uiteindelijke winnaar van het Open Peel en Maas Solistenconcours is Thijs Linssen geworden.
Thijs is lid van Fanfare Eendracht in Dieteren en behaalde met zijn solo “Suite Hellénique” van Pedro Iturralde op alt-saxofoon maar liefst 92 punten in de 1e divisie. Tevens behaalde hij het hoogst aantal punten van dit concours en werd hij winnaar van de Peel en Maas trofee. Uit handen van Raf Janssen, gemeenteraadslid van Peel en Maas, kreeg hij beide bekers uitgereikt.
Raf bewonderde in zijn toespraak de optredens van de solisten en bedankte de werkgroep voor de geweldige organisatie van het toernooi.
Ook Hub Roncken en Piet Fleuren, ereleden van Fanfare St. Cecilia Helden reikten bekers aan de winnaars uit.

Overzicht van de bekerwinnaars van de diverse divisies:
5e divisie: Bas Jenniskens, lid van Fanfare St. Cecilia Hunsel, op trompet 88,5 punt, Iris Ottenheym, lid van Kon. Fanfare Maasoever Kessel, op trompet 88 punten
4e divisie: Ferdy Mommers, lid van Fanfare St. Cecilia Helden, op marimba 90 punten, Dian Verwijlen, lid van Harmonie Eendracht Dieteren, op bugel 86 punten
3e divisie: Ferdy Mommers, lid van Fanfare St. Cecilia Helden, op pauken 89 punten, Ida Heijligers, lid van Kon. Harmonie van Horst op klarinet 88,5 punt
2e divisie: Lotte van Straaten, lid van Harmonie Sint Cecilia Susteren, op dwarsfluit 91 punten, Rik Heijnen lid van Harmonie St. Cecilia Susteren op trompet 90 punten
1e divisie : Thijs Linssen, lid van Fanfare Eendracht Dieteren, op alt saxofoon 92 punten, Ivar Kassteen, lid van Fanfare St. Cecilia Helden op trombone 91 punten

De volledige uitslag van het concours staat elders op de website.

Graag willen wij iedereen bedanken die dit concours tot een succes hebben gemaakt.
We zien jullie graag terug op de 2e editie van het concours op zondag 7 april 2019.