“Kids Live” Jeugdorkesten Peel en Maas

Ter gelegenheid van hun 5 jarig bestaan staan de Jeugdorkesten Peel en Maas op zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur op de planken in het Dok6 theater met hun concert “Kids Live”. Samen met het jeugdorkest St. Oda uit Merselo, een aantal gastmuzikanten, zangeres Lisette Vervoort, en de blokfluiters zullen zij deze middag een spetterend concert geven.

In de gemeente Peel en Maas is er sprake van een unieke samenwerking binnen de regio. In deze tijd waarin fanfares en harmonieën alle zeilen moeten bijzetten om jeugd enthousiast te maken en houden hebben de jeugdorkesten van Helden, Panningen en Kessel zich 5 jaar geleden namelijk verenigd in de Jeugdorkesten Peel en Maas. Onder leiding van dirigent Maarten Rijs repeteren jonge leden van fanfare en harmonie met veel enthousiasme wekelijks op zondagmorgen samen.

De Jeugdorkesten Peel en Maas bestaan uit een leerlingenorkest en een jeugdorkest. In het leerlingenorkest spelen muzikanten die minimaal een jaar een instrument bespelen en voor het eerst samen musiceren. Het jeugdorkest bestaat uit muzikanten met minimaal het A-diploma maar ook muzikanten die al over een D-diploma beschikken. Het is de kunst voor dirigent Maarten Rijs om een uitdagend programma neer te zetten voor deze verschillende muzikanten.

Tijdens hun 5 jarig bestaan hebben ze al diverse concerten uitgevoerd met als hoogtepunt de concerten op vliegbasis Eindhoven samen met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht in het kader van Young Musicians Spread Their Wings. In november 2016 ontvingen de Jeugdorkesten Peel en Maas zelfs de publieksprijs als ook de stimuleringsprijs van Cultuurprijs Peel en Maas. Een mooie stimulans om zich verder samen te ontwikkelen.

De Jeugdorkesten Peel en Maas hebben hun eigen facebookpagina: https://www.facebook.com/JeugdorkestenPeelenMaas met allerlei nieuwtjes, verslagen en concerten.

Kortom, laat je verrassen door de Jeugdorkesten Peel en Maas op zondagmiddag 19 mei om 15.00 uur in het theater van DokIn deze tijd waarin fanfares en harmonieën alle zeilen moeten bijzetten om jeugd enthousiast te maken en houden, is een evenement als Young Musicians een gigantische 6 en reserveer nu alvast kaarten bij het DOK6 theater.