Guus Dohmen

Op 16 januari 2006 is Guus Dohmen als nieuwe dirigent van het fanfare-orkest gestart.

Toen Guus 8 jaar werd bracht zijn vader hem “enne beugel” mee en vanaf die tijd is hij onafgebroken bezig geweest met muziek in alle facetten. Aan het conservatorium in Maastricht studeerde hij trompet en directie. Bij Piet Stalmeijer volgde hij daarnaast directielessen.
Bij onder andere de harmonie “Melodie der Peel” uit Ospel, Fanfare “Eendracht” uit Meerlo en harmonie “De Unie” uit Sevenum is hij jarenlang dirigent geweest.

Momenteel is hij dirigent van de jeugdharmonie “Koninklijke Harmonie Thorn” en 2e dirigent van het grote harmonieorkest.
Bij verschillende verenigingen en Nederlandse artiesten is hij te beluisteren als gasttrompettist en heeft hij meegewerkt aan verschillende CD-opnames.

Van beroep is hij docent klein koper aan de Muziekschool Veldhoven en Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Met een studentenorkest van het CvK uit Eindhoven werkte hij in 2006 aan een project met als hoogtepunt een concertreis naar Shanghai.

Guus is getrouwd en vader van 2 (ook muzikale) zonen.